3. Je be­legt vol­gens je eigen pro­fiel

Elke belegger heeft verschillende doelen in zijn leven. Zo is het mogelijk dat je voor het ene doel een eerder dynamisch beleggersprofiel hebt en voor het andere doel een eerder neutraal profiel. Denk maar aan sparen voor je kleinkind of sparen voor je pensioen. Je kunt dus verschillende beleggersprofielen hebben in functie van je verschillende doelen.

Defensief, neutraal of dynamisch profiel

Wanneer we je doelen en de bijhorende beleggersprofielen bepalen, houden we in de eerste plaats rekening met je verwachtingen en de termijn waarop je wilt beleggen.

Je verwachtingen

Hoe minder risico je wilt nemen, hoe defensiever je profiel is:

  • Jouw selectie van beleggingen bestaat dan vooral uit obligaties en obligatiefondsen.
  • Als de beurzen het moeilijk hebben vormen die een sterke schokdemper tegen grote koersdalingen.

Hoe meer risico je wilt nemen en hoe meer rendement je verwacht, hoe dynamischer je profiel is:

  • Jouw selectie van beleggingen bestaat dan vooral uit aandelen en aandelenfondsen.
  • De koersschommelingen kunnen groter zijn.

De termijn

Naast je beleggersprofiel speelt ook de termijn waarop je wilt beleggen een belangrijke rol. Hoe meer potentieel rendement je wilt, hoe langer de beleggingshorizon die we aanraden. Die langere horizon kan nodig zijn om schommelingen op te vangen.

Zo gaan we te werk

Eenmaal we je beleggersprofiel kennen en weten op welke termijn je wilt beleggen, kunnen we jouw kernfonds bepalen. Afhankelijk van je doelen bevat je kernfonds meer aandelen of obligaties.Onze experten volgen de beursevoluties op de voet. Zijn de verwachtingen positief? Dan schuiven ze iets meer in de richting van aandelen. In het andere geval bouwen ze met obligaties iets meer zekerheid in. Je hoeft zelf dus niets te doen. Onze beleggingsexperten volgen alles voor jou op en grijpen in wanneer nodig.

Meer informatie

Geïnteresseerd in beleggen?

Met het beleggingsplan van Argenta beleg je vanaf 25 euro per maand. Zo bouw je op jouw tempo een kapitaal op. En als je wilt kan dat zelfs helemaal automatisch. Zo hoef je er zelf niet aan te denken.