9. Je kunt re­ke­nen op een team van ex­per­ten

We moeten je niet vertellen dat het quasi onmogelijk is om de grillen van de beurs te voorspellen. Om die schommelingen zo goed mogelijk op te vangen, stuurt een team van experten jouw kernfonds voortdurend bij.

Verwachten ze een moeilijke marktomgeving? Dan schuiven ze jouw beleggingen op in de richting van cash en obligaties. Als ze een gunstiger beursklimaat verwachten gaan ze het gedeelte aandelen verhogen.

Maar ook op andere niveaus sturen ze bij. Enkele voorbeelden:

  • Op basis van geografische locatie. Zo gaan ze bijvoorbeeld extra investeren in bedrijven in de VS als de vooruitzichten daar gunstig zijn.
  • Op basis van de verschillende thema’s. Verwachten ze dat een bepaald thema op termijn aan belang zal winnen? Dan gaan ze actief op zoek naar bedrijven die nu al rond dat thema werken.
  • Op basis van looptijd. Als ze verwachten dat de rente gaat stijgen, dan nemen ze obligaties met een kortere looptijd. Zo kunnen ze het geld snel en makkelijk opnieuw beleggen aan hogere rentevoeten.
  • Op basis van historische tendensen. Ze baseren zich onder andere op historischgelijkaardige economische omstandigheden om actuele marktsituaties zo goed mogelijk in te schatten.
  • Op basis van de waarde van een munt. Gaan we onzekere tijden tegemoet op mondiaal niveau? Dan investeren ze meer in stabiele munten zoals de euro, de dollar en de yen.

Meer informatie

Beleggen volgens Argenta

De beste belegging is een belegging die bij jou, je financiële mogelijkheden en je verwachtingen past. Het is een belegging die je zorgvuldig selecteert, samen met iemand die jou kent. Een belegging die duidelijk en eenvoudig is.