({{model.notifications.length}}):

{{ userAgent }}

Manageable area
Reordering, deleting and adding items
is allowed on regular pages

Veilig bankieren - Samen zorgen we ervoor

Laat u niet misleiden door criminelen die erop uit zijn om uw geld te stelen. Er gaan e-mails rond waarin bedriegers zich voordoen als Argenta-medewerkers. In de mail staat bijvoorbeeld dat uw bankkaart binnenkort vervalt en dat u op een link moet klikken om een nieuwe bankkaart aan te vragen. Ze vragen soms ook om uw bankkaart op te sturen en uw code te geven. Ga daar absoluut niet op in.

Wat is phishing? 

Steeds vaker trachten oplichters klanten via internet te misleiden en hun persoonlijke informatie te ontfutselen. Die vorm van cybercriminaliteit wordt phishing genoemd.

Iets verdachts opgemerkt? Slachtoffer van fraude? 

Hebt u een verdachte e-mail ontvangen ? 
Is er geld van uw rekening zonder dat u hiervoor opdracht gegeven hebt? 
Bent u slachtoffer van phishing en bent u ingegaan op een frauduleuze mail.

Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw kantoorhouder of ons Contact Center.
Buiten de kantooruren stuurt u een mail naar phishing@argenta.be.

Wees op uw hoede - de tips

Veiligheid garanderen voor uw online transacties is onze grootste zorg. Daarom geven we u graag een aantal tips mee om veilig te bankieren en een overzicht van de meest voorkomende vormen van bankkaartfraude. 

 • Geloof niet blindelings elke mail. Oplichters kunnen gemakkelijk een Argenta-logo toevoegen of de naam van de afzender vervalsen. Argenta zal u nooit via e-mail benaderen om een probleem met uw rekening of uw banktoepassing online op te lossen. Dus, ga nooit in op e-mails die u vragen om in te loggen op uw internetbankieren.
 • Argenta zal u nooit via e-mail of telefoon om persoonlijke gegevens of de pincode van uw bankkaart vragen, of om uw kaart op te sturen.
 • Geef nooit persoonlijke informatie over uw bankzaken aan anderen.
 • Draag zorg voor uw geheime code. Deel ze met niemand en bewaar ze ook niet bij uw kaart of kaartlezer.
 • Ga nooit in op telefonische vragen om codes te genereren met uw Argenta digipass.
 • Controleer geregeld uw rekeninguittreksels. Neem bij eventuele frauduleuze verrichtingen contact op met Argenta.
 • Bankdocumenten met persoonlijke informatie werpt u best niet zomaar weg. Verscheur ze (of gebruik een versnipperaar) en verspreid de delen over verschillende vuilbakken.
 • Doet u aan internetbankieren? Controleer dan het webadres voor u zich aanmeldt: Argenta’s internetbankieren is een beveiligde site. Het webadres begint met ‘https’. Let op het webadres in de adresbalk bovenaan in uw browser. Het webadres van de Argenta-website begint met https://, waarbij de ‘s’ staat voor ‘secure’. Bij recente browsers kleurt bovendien (een deel van) de adresbalk groen. 
 • Informatieve e-mails van Argenta (bijvoorbeeld de nieuwsbrief ) kunnen linken bevatten naar https://www.argenta.be of http://argenta.fb.im.addemar.com/ . Hover eerst op de link alvorens te klikken. 
 • Zorg voor een zeer goede beveiliging van uw computer: installeer altijd de laatste updates van uw besturingssysteem en antivirusprogramma, alsook de laatste versie van uw firewall. 

Hoe herkent u een verdachte e-mail ?

 • Er wordt vaak verwezen naar een veiligheidsprobleem met uw bankkaart of uw bankrekening.
 • U moet dringend actie ondernemen.
 • U kunt het probleem oplossen door een bijlage te openen of op een link klikken. De link brengt u naar een valse website waar u persoonlijke gegevens moet ingeven

Nuttige links

Op https://www.safeonweb.be/nl kunt u tests en tips vinden die je helpen om beter om te gaan met phishing en cybercriminaliteit. 

Op https://www.febelfin.be/nl vindt u ook nieuws en tips.

Zo’n frauduleuze mail kan er bijvoorbeeld zo uitzien

1) Voorbeeld frauduleus bericht over nieuw internetbankieren : 


2) Voorbeeld frauduleus bericht over een nieuwe Digipass : 


3) Voorbeeld frauduleus bericht over een vervallen bankkaart :