6. Je be­legt in duur­za­me fond­sen

Beleg je bij Argenta? Dan kies je voor duurzaam beleggen. Zo draag je bij aan een betere wereld.

Duurzaam beleggen begint met eenvoud

Bij Argenta gaan we voor eenvoud in alles wat we doen. Ook in ons beleggingsaanbod:

  • Je kiest uit een beperkt aanbod: overzichtelijk en duidelijk.
  • We leggen je eenvoudig uit wat beleggen bij Argenta betekent.

Zo maken we beleggen begrijpbaar en toegankelijk voor iedereen. En helpen we jou om de duurzame beleggingen te kiezen die echt bij je passen.

SFDR: een duidelijk duurzaam kader

Je kunt erop rekenen dat al onze fondsen duurzaam zijn. Ze passen binnen het SFDR-kader (Sustainable Finance Disclosure Regulation). Dat is een regelgeving binnen de Europese Unie die financiële spelers verplicht om op een uniforme manier te communiceren over de ecologische en sociale impact van hun beleggingsproducten.

Al onze fondsen zijn SFDR 8 of SFDR 9:

  • Onze kern-en accentfondsen zijn SFDR 8 omdat ze rekening houden met duurzame factoren.  Bijkomend gaan onze SFDR 8 fondsen de verbintenis aan om  minstens 20% duurzaam te beleggen.
  • Onze responsible accentfondsen zijn SFDR 9. Zij moeten voldoen aan bijkomende strenge voorwaarden en gaan een verbintenis aan om minimaal 80 % duurzaam te beleggen.

Uitsluitingscriteria garanderen verantwoorde keuzes

Alle beleggingsproducten waarover je bij Argenta advies kunt krijgen, voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo passen de fondsbeheerders strenge uitsluitingscriteria toe om de negatieve impact van onze beleggingsproducten maximaal te beperken:

  • Je kunt erop vertrouwen dat je met onze fondsen niet investeert in bepaalde omstreden of vervuilende activiteiten zoals niet-conventionele wapens of de steenkoolindustrie.
  • Ook bedrijven die in ernstige controverses verwikkeld zijn, worden uitgesloten. Bijvoorbeeld bedrijven die hun werknemers uitbuiten.

Betrokkenheid in bedrijven waarin we investeren

Argenta heeft een zekere invloed op de bedrijven waarin geïnvesteerd wordt. We vinden het onze plicht om die invloed te gebruiken om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Als er met een fonds bijvoorbeeld aandelen gekocht worden in een bedrijf, krijgt de fondsbeheerder stemrechten. We gebruiken die stemrechten op de algemene vergadering van het bedrijf om duurzame voorstellen te ondersteunen en minder duurzame projecten weg te stemmen.

Meer informatie

Beleggen volgens Argenta

De beste belegging is een belegging die bij jou, je financiële mogelijkheden en je verwachtingen past. Het is een belegging die je zorgvuldig selecteert, samen met iemand die jou kent. Een belegging die duidelijk en eenvoudig is.