e-spaar

Sparen voor onverwachte uitgaven

Waarom een e-spaar bij Argenta Spaarbank nv?

Leg een buffer aan voor onverwachte uitgaven

Je geld is op elk moment beschikbaar

Eenvoudig openen via de Argenta-app of het kantoor

Kenmerken van de e-spaar

De e-spaar is een gereglementeerde spaarrekening van Argenta Spaarbank nv met de volgende kenmerken:

Jouw behoefte
 • Spaar voor (on)verwachte uitgaven. Je kunt op elk moment je spaargeld overschrijven.
Opbrengst
 • Een basisrente van 0,50 %. Jaarlijkse uitbetaling, met valutadatum 1 januari. De basisrente is de vergoeding die je ontvangt voor elke dag dat je spaargeld op je spaarrekening staat.
 • Een getrouwheidspremie van 0,35 %. Uitbetaling 4 keer per jaar, met valutadatums 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. Een getrouwheidspremie krijg je zodra je spaargeld 12 maanden onafgebroken op je rekening blijft staan. Opgelet: als je je geld binnen 12 maanden nadat je het overschreef terug van je rekening haalt, krijg je geen getrouwheidspremie.
Hoe openen?
Hoe beheer ik een e-spaar bij Argenta?
Hoeveel kan ik sparen?
 • Je spaart zoveel je wilt.

Wat je verder nog moet weten

Fiscaliteit

 • De eerste schijf van 980 euro (inkomstenjaar 2020 tot en met 2023) per jaar van interesten van gereglementeerde spaarrekeningen is vrijgesteld van roerende voorheffing. Deze vrijstelling geldt per natuurlijke persoon met verblijfplaats in België.
 • Is de rekening geopend op naam van gehuwden of wettelijk samenwonenden? Dan is er een dubbele vrijstelling van 1.960 euro (inkomstenjaar 2020 tot en met 2023) per jaar.
 • Op interesten boven de vrijgestelde schijf is roerende voorheffing van 15 % verschuldigd. Argenta houdt deze automatisch in. 
 • Als je meerdere spaarrekeningen hebt, moet je op jouw belastingaangifte de interesten vermelden die de vrijgestelde schijf overschrijden en waarop nog geen roerende voorheffing is ingehouden. 

Risico’s

 • Risico op faillissement: bij een faillissement of risico op faillissement van de financiële instelling loop je als spaarder het risico je spaargeld te verliezen. Je spaargeld bij Argenta Spaarbank nv wordt voor maximaal 100.000 euro per persoon onder bepaalde voorwaarden gewaarborgd door het Garantiefonds voor financiële diensten. Het bedrag van je vordering op Argenta boven de 100.000 euro kun je verliezen, kan worden verminderd of omgezet in aandelen (bail-in).
 • Inflatierisico: door aanhoudende prijsstijgingen (inflatie) kan je spaargeld minder waard worden.

Extra informatie

Documenten

Niet helemaal tevreden?

Eenvoudig en altijd dichtbij. In het kantoor en online. Dat is waar we bij Argenta voor staan.
Onze klanten weten: zo simpel kan het zijn

Start vandaag nog met sparen

Open een spaarrekening in de Argenta-app

 • Al klant?

In een paar klikken open je een spaarrekening voor jezelf: Open de Argenta-app en klik naast 'Mijn rekeningen' op 'Toevoegen'.

 • Nog geen klant?

Word eenvoudig klant via de Argenta-app. Vind hem in de stores:

Word eenvoudig klant via de Argenta-app

Scan de QR-code en download hem meteen of vind hem in de App Store of Google Play.

Of maak een afspraak in je Argenta-kantoor

Open spaarrekeningen voor jezelf, je partner of je kinderen.

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter voort te helpen. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.

Ook nog interessant

Beleggen bij Argenta

Als je geld opzij wilt zetten, is sparen een prima keuze. Maar je kunt het ook beleggen. Bij Argenta doe je dat niet alleen. Onze kantoorhouders staan voor jou klaar met persoonlijk advies. Zij zoeken samen met jou naar een beleggingsproduct dat bij je past.