Getrouwheidsrekening

Een spaarrekening om je geld voor minstens 12 maanden opzij te zetten

Waarom een Getrouwheidsrekening bij Argenta Spaarbank nv?

Sparen voor een langere horizon

Je geld is op elk moment beschikbaar

Eenvoudig openen via de Argenta-app of het kantoor

Kenmerken van de Getrouwheidsrekening

De Getrouwheidsrekening is een gereglementeerde spaarrekening van Argenta Spaarbank NV met de volgende kenmerken:

Wat je verder nog moet weten

Fiscaliteit

  • De eerste schijf van 1.020 euro (inkomstenjaar 2024) per jaar van interesten van gereglementeerde spaarrekeningen is vrijgesteld van roerende voorheffing. Deze vrijstelling geldt per natuurlijke persoon met verblijfplaats in België.
  • Is de rekening geopend op naam van gehuwden of wettelijk samenwonenden? Dan is er een dubbele vrijstelling van 2.040 euro (inkomstenjaar 2024) per jaar.
  • Op interesten boven de vrijgestelde schijf is roerende voorheffing van 15 % verschuldigd. Argenta houdt deze automatisch in. 
  • Als je meerdere spaarrekeningen hebt, moet je op jouw belastingaangifte de interesten vermelden die de vrijgestelde schijf overschrijden en waarop nog geen roerende voorheffing is ingehouden. 

Risico’s

  • Risico op faillissement: bij een faillissement of risico op faillissement van de financiële instelling loop je als spaarder het risico je spaargeld te verliezen. Je spaargeld bij Argenta Spaarbank nv wordt voor maximaal 100.000 euro per persoon onder bepaalde voorwaarden gewaarborgd door het Garantiefonds voor financiële diensten. Het bedrag van je vordering op Argenta boven de 100.000 euro kun je verliezen, kan worden verminderd of omgezet in aandelen (bail-in).
  • Inflatierisico: door aanhoudende prijsstijgingen (inflatie) kan je spaargeld minder waard worden.

Extra informatie

Documenten

Niet helemaal tevreden?

Als je klachten hebt, kun je die met jouw Argenta-kantoorhouder bespreken of kun je terecht bij de dienst Klachtenbeheer van Argenta. Vind je dat Argenta Spaarbank nv jouw klacht niet of onvoldoende heeft beantwoord? Dan kun je je richten tot Ombudsfin, (de Ombudsman in financiële geschillen), North Gate II, Koning Albert II-laan 8, bus 2, 1000 Brussel, ombudsman@ombudsfin.be, www.ombudsfin.be. Je behoudt uiteraard het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden. Bij een online-aankoop kunt je je ook richten tot een geschillenorgaan zoals vermeld op het platform van online geschillenbeslechting

De bovenstaande informatie is gebaseerd op de juridische en fiscale situatie in België geldig op 1 maart 2024. Op deze spaarrekeningen is het Belgische recht van toepassing.

Eenvoudig en altijd dichtbij. In het kantoor en online. Dat is waar we bij Argenta voor staan.
Onze klanten weten: zo simpel kan het zijn

Start vandaag nog met sparen

Open een spaarrekening in de Argenta-app

  • Al klant?

In een paar klikken open je een spaarrekening voor jezelf: Open de Argenta-app en klik naast 'Mijn rekeningen' op 'Toevoegen'.

  • Nog geen klant?

Word eenvoudig klant via de Argenta-app

Scan de QR-code en download hem meteen of vind hem in de App Store of Google Play.

Of maak een afspraak in je Argenta-kantoor

Open spaarrekeningen voor jezelf, je partner of je kinderen.

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter voort te helpen. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.

Ook nog interessant

Beleggen bij Argenta

Als je geld opzij wilt zetten, is sparen een prima keuze. Maar je kunt het ook beleggen. Bij Argenta doe je dat niet alleen. Onze kantoorhouders staan voor jou klaar met persoonlijk advies. Zij zoeken samen met jou naar een beleggingsproduct dat bij je past.