Schenken

Jouw geld, jouw beslissing

Schenken, hoe begin je eraan?

Schenken doe je niet even snel tussendoor. Denk er op voorhand goed over na. Hoe ziet je successieplanning eruit? Hoeveel schenk je? Op welke manier? En onder welke voorwaarden?

Wat je moet weten als wilt schenken

Misschien overweeg je om een deel van je spaargeld of andere bezittingen te schenken aan je kinderen, kleinkinderen of andere dierbaren. Sta dan eerst even stil bij je eigen toekomst. Hou je na de schenking zelf nog genoeg over om comfortabel te blijven leven en genieten?

Beheer van je bezittingen

Hoe nu vastleggen wat er later met je bezittingen moet gebeuren?

Schenken heeft een onmiddellijke impact. Zelf word je een beetje armer. En degene die de schenking ontvangt wordt een beetje rijker. Wil je wel een deel van je bezittingen aan een dierbare overdragen maar niet onmiddellijk? Je kunt op verschillende manieren nu al vastleggen wat er later met je geld en andere bezittingen moet gebeuren:

Meer weten over huwelijkscontracten

Meer weten over levensverzekeringen

Meer weten over testamenten

Wie beheert je bezittingen als je dat zelf niet meer kunt?

Het is mogelijk dat je op een dag je geld en andere bezittingen niet meer zelf kunt beheren. Bijvoorbeeld als je ziek wordt. Met een zorgvolmacht kies je zelf wie op dat moment voor jou mag beslissen.

Praat erover met je kantoorhouder

Maak een afspraak

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter voort te helpen. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.