({{model.notifications.length}}):

{{ userAgent }}

Manageable area
Reordering, deleting and adding items
is allowed on regular pages

Argenta huisfondsen bereiken de kaap van 2 miljard euro 

Argenta groeit, ook in beleggingen. Dankzij het stijgende vertrouwen van onze klanten en de goede beursresultaten overschreden de Argenta huisfondsen in juni de kaap van 2 miljard euro. Het gaat snel, want minder dan 3 jaar geleden bedroeg het totaal van deze fondsen 1 miljard euro.
Een van de redenen voor deze sterke groei is dat onze klanten hun beleggingsportefeuille steeds meer diversifiëren met fondsen en aandelen.
Daarnaast kiezen onze klanten meer en meer voor duurzame en ethische beleggingen. De recente succesvolle lanceringen van de nieuwe thematische compartimenten Argenta-Fund Global Thematic en Argenta-Fund Longer Life droegen bij aan de groei. Met deze twee fondsen zetten we bovendien volop in op de thema’s van de toekomst, zoals robotica, water, security en lifestyle.
Dit beleid gericht op duurzaamheid en de lange termijn, ook op vlak van beleggingen, sluit naadloos aan bij de strategie en bedrijfscultuur die Argenta kenmerken van bij haar ontstaan.
Ook de beleggingsbarometer, een marktonderzoek dat elk kwartaal door TNS in opdracht van Argenta wordt uitgevoerd, wijst uit dat beleggers steeds vaker voor duurzame beleggingen kiezen.
Argenta biedt naast haar huisfondsen ook beleggingsproducten aan die beheerd worden door externe vermogensbeheerders. In het totaal bezitten onze klanten zo’n 6,1 miljard euro aan beleggingen. De grootste groei wordt gerealiseerd bij onze huisfondsen.