Een woning kopen

Van huizenjacht tot lening, alles wat je moet weten

Misschien spaar je er al jaren voor. Of ben je het nog maar net aan het overwegen. Een huis kopen is hoe dan ook een grote en spannende stap. Je moet heel wat regelen. En er zijn behoorlijk wat zaken waar je rekening mee moet houden. Klaar om ervoor te gaan?

Bepaal je budget

Voor je aan je zoektocht begint: weet wat je kunt uitgeven. Zo verlies je geen tijd met woningen die buiten je budget vallen. Bereken makkelijk je budget met onze simulatoren.

Hoeveel kan ik lenen?

Je wilt een huis kopen, maar hebt geen idee hoeveel je kunt uitgeven? Bereken hoeveel je maandelijks kunt afbetalen en hoeveel je in totaal kunt lenen. 

Wat is mijn Argenta-​tarief?

Benieuwd naar je Argenta-tarief aan een vaste rentevoet? Bereken hoeveel je maandelijks betaalt.

Bereid je zoektocht goed voor

Je kent je budget, maar dat is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Waar wil je wonen? Hoe moet je nieuwe woning eruitzien? En hoe verloopt de aankoop van een woning precies?

Hoe verloopt de aankoop van je eerste woning?

Waarop moet je letten als je een woning bezichtigt?

Wat is een compromis?

Kies een hypothecaire lening

Ken je het Vlaams renovatiekrediet met rentesubsidie?

Koop je een oud huis of appartement dat allesbehalve energiezuinig is? Wacht niet om te renoveren. Doe het nu met het renovatiekrediet met rentesubsidie van de Vlaamse overheid.  Je kunt deze lening samen afsluiten met de financiering van je aankoop. Zo geef je de EPC-waarde van je woning meteen een flinke duw in de rug. 

Verzeker je goed

Heb je een huis of appartement gekocht? Proficiat! Denk eraan om jezelf, je dierbaren en je woning financieel te beschermen:

  • Met een schuldsaldoverzekering hoeven je dierbaren zich geen zorgen te maken over de afbetaling van je krediet als jij zou overlijden.
  • Een goede brandverzekering dekt meer dan brand alleen. Ze verzekert je persoonlijke spullen tegen schade door brand, natuurrampen, storm, waterschade, glasbreuk, …

Ontdek de schuldsaldoverzekering van Argenta

Ontdek de brandverzekering van Argenta

Onze producten op een rij

Praat erover met je kantoorhouder