Renoveren

Wat je moet weten als je gaat renoveren

Waarom renoveren?

Renoveren kan een goed idee zijn om heel wat redenen. Soms is het een praktische keuze. Bijvoorbeeld als je badkamer of keuken aan vernieuwing toe is. Of als je thuis werkt en een aparte bureauruimte nodig hebt. Vandaag is renoveren vaak ook een ecologische keuze. Bijvoorbeeld om je energiefactuur te doen dalen.

Maar naast het financiële voordeel zijn er nog andere goede redenen om je woning energiezuiniger te maken. Ontdek ze in het artikel 'Vijf redenen om je woning energiezuiniger te maken'.

Informeer je goed

Voor je begint met verbouwen en renoveren, informeer je je best goed over deze drie onderwerpen:
    

EPC-certificaat

Het je een EPC-certificaat? Daarin vind je heel wat nuttige informatie over de staat van je woning. 

Energieloket

Ga eens langs bij het energieloket in je stad of gemeente of neem contact op met het energiehuis in je buurt. Je krijgt er een antwoord op al je vragen rond energetisch verbouwen en je wordt stap voor stap begeleid. 

Online tools en premies

Je vindt online heel wat nuttige informatie en tools die je meer inzicht geven in je verbouwing. Gebruik die informatie, zo start je goed voorbereid aan je verbouwing.

Budget en financiering

Maak je re­no­va­tie­plan en bud­get op

Teken eerst je renovatieplan uit. Zodra je weet wat je wilt renoveren, kun je de kosten inschatten.

  • Vraag verschillende offertes en vraag meer uitleg als er iets onduidelijk is.
  • Ga na of je een architect nodig hebt voor je renovatie.
  • Check of je een vergunning nodig hebt.
  • Hou rekening met extra kosten zoals btw.
  • Bouw een marge in voor als er iets misloopt.

Kies de juiste financiering

Er zijn verschillende mogelijkheden om je verbouwing te financieren:

  • Een renovatielening
  • Een hypothecaire lening
  • Een wederopname van een hypothecaire lening

Ontdek de voor- en nadelen van elk van deze mogelijkheden in het artikel 'Hoe je verbouwing financieren?'

Praat erover met je kantoorhouder

Ons aanbod

Renovatielening*

Wie verbouwt, kiest vaak voor een renovatielening om de werken te financieren. Dat is een lening op afbetaling waarvoor geen waarborg nodig is.

Let op, geld lenen kost ook geld. 

Hypothecaire lening**

Heb je nog geen hypothecaire lening en heb je een groot budget nodig voor je renovatieproject? Dan kan het interessant zijn om je project met een hypothecair krediet te financieren. 

Wederopname hypothecaire lening

Heb je een paar jaar geleden een hypothecaire lening afgesloten voor je woning? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden een deel van het al afbetaalde bedrag opnieuw lenen. 

Vlaams renovatiekrediet

Het Vlaams renovatiekrediet is een initiatief van de Vlaamse regering voor nieuwe eigenaars. Je krijgt daarbij een rentesubsidie als je renovatie aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Maak een simulatie

Maak een afspraak

Door dit formulier te versturen, geef je Argenta informatie die gebruikt wordt om contact met jou op te nemen en je beter voort te helpen. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Argenta.

Disclaimer

*Kredietvorm: lening op afbetaling op basis van het Wetboek Economisch Recht Boek VII. Kredietgever: Argenta Spaarbank nv, Belgiëlei 49-53, 2018 Antwerpen, RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen, btw BE 0404 453 574. Onder voorbehoud van aanvaarding door Argenta Spaarbank nv en wederzijds akkoord. 

** Kredietvorm: hypothecair krediet met onroerende bestemming met zekerheid, onderworpen aan boek VII (titel 4, hoofdstuk 2) van het Wetboek van Economisch Recht. Kredietgever: Argenta Spaarbank nv, Belgiëlei 49-53, 2018 Antwerpen, RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen, btw BE 0404 453 574. Onder voorbehoud van aanvaarding door Argenta Spaarbank nv en wederzijds akkoord.