Veelgestelde vragen over verzekeringen

Veelgestelde vragen

Hoe geef ik schade of een ongeval aan via de Argenta-app?

  1. Ga via ‘Mijn Producten’ op het startscherm naar de betreffende verzekering.
  2. Klik je op ‘Schade Melden’.
  3. Vul het aangifteformulier in en verstuur het.
  4. Je krijgt een automatische bevestigingsmail.
  5. Op werkdagen neemt onze schadedienst binnen de 48 uur contact met je om de verdere stappen te bespreken. 

Hoe bewaar ik mijn digitaal autoverzekeringsbewijs?

Je digitaal autoverzekeringsbewijs zit in de Argenta-app bij de informatie over je autoverzekering. Bewaar je autoverzekeringsbewijs best ook offline. Het is altijd mogelijk dat je onverwacht geen internetverbinding hebt.
Dit doe je door op het 'deel'-icoon te klikken.

Voor iOS is dat dit icoon:
Voor Android is dat dit icoon:


Hoe stuur ik mijn digitaal autoverzekeringsbewijs door naar alle personen die met mijn auto rijden?

Je kunt je autoverzekeringsbewijs eenvoudig delen door het document te kopiëren en door te sturen.

Dit doe je door op het 'deel'-icoon te klikken.

Voor iOS is dat dit icoon:
Voor Android is dat dit icoon:

In welke landen is mijn autoverzekering geldig als ik op reis ga?

Je autoverzekeringsbewijs (vroegere groene kaart) is geldig in alle landen die op je kaart vermeld staan. Je verzekering zal daar net zoals in België tussenkomen om de tegenpartij te vergoeden als je bij een ongeval aansprakelijk bent. Staat je vakantiebestemming niet op je groene kaart? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Voor meer info neem een kijkje op de site van de overheid.

Is mijn digitaal autoverzekeringsbewijs rechtsgeldig?

Ja, je digitaal autoverzekeringsbewijs is rechtsgeldig.

Je bent altijd verplicht om je autoverzekeringsbewijs bij de hand te hebben. Bijvoorbeeld bij een politiecontrole, ongeval of keuring.

Is mijn tijdelijk verblijf (bv. gehuurd vakantiehuis in binnen- of buitenland) verzekerd met mijn brandverzekering van thuis?

Heb je bij je Argenta-brandverzekering de dekking ‘Gebouw’ gekozen? Dan is ook een woning die niet jouw eigendom is en waar je tijdelijk verblijft, verzekerd. Bijvoorbeeld een vakantiewoning op reis, een huis dat je huurt ter gelegenheid van een familiefeest of een appartement dat je huurt om te studeren in het buitenland.

Koos je daarnaast ook voor de dekking ‘Inhoud’? Dan zijn ook de spullen die je tijdelijk naar een andere plek verplaatst verzekerd. Bijvoorbeeld je bagage tijdens je jaarlijkse vakantie of de spullen van je dochter in haar studentenkot. 

Kan ik een tijdelijke reis- en bijstandsverzekering nemen?

Argenta biedt geen tijdelijke reis- of bijstandsverzekeringen aan. Heb je een Argenta-autoverzekering? Dan kun je wel aanvullend een contract Argenta Bijstand afsluiten. Daarmee krijg je autobijstand in binnen- en buitenland, en reisbijstand.

Tip: weeg de kost van een vaak dure tijdelijke verzekering af tegen de voordelen van een jaarcontract, dat vaak goedkoper is. De prijs van een tijdelijke verzekering hangt af van de reisduur en -bestemming, het aantal gezinsleden en de eventuele nood aan voertuigbijstand.

Wat als ik mijn verzekeringsbewijs en vervaldagbericht toch nog op papier wil ontvangen?

Pas dan het communicatiekanaal van jouw voorkeur aan in de app via Meer > Communicatie en documenten > Voorkeur documenten ontvangen.